A MURIT o legenda a teatrului romanesc! Toti colegii sunt socati de veste. Cluj e in doliu!

0
653

Artistii din Romania se sting pe capete. Este doliu mare in lumea teatrului din Cluj unde o renumita actrita a murit la o varsta onorabila.

Actrita Silvia Ghelan a murit la 95 de ani. A fost o legenda a teatrului romanesc. A urcat pe scena teatrului din Cluj timp de 50 de ani. A fost o prezenta eleganta si discreta, mereu. S-a nascut la Cluj pe 25 octombrie 1924. A absolvit Conservatorul tot aici.

Silvia Ghelan a fost decorată de Casa Regală a României cu decorația Nihil Sine Deo în 2013, la împlinirea vârstei de 89 de ani. Este una dintre cele mai mari actrite pe care orasul Cluj le-a avut vreodata. Aceasta a murit ieri, in orasul natal, informeaza libertatea.ro.

Regretata actrita a jucat roluri precum Cesonia din „Caligula” dar și comice, precum Veta din „O noapte furtunoasă”. A devenit mai cunoscuta dupa rolul din filmul Întoarcerea lui Voda Lăpușneanu” (1980). Datorita talentului sau in roluri tragice, actrita a primit denumirea ‘tragediana zilelor noastre’.

  • „Silvia Ghelan a fost şi este tragediana zilelor noastre, tragicul fiind consubstanţial fiinţei sale. Totuşi actriţa nu refuză dramaticul, după cum nu se desolidarizează nici de comic sau melodramatic”, nota criticul Justin Ceuca în cartea „Silvia Ghelan – eseu despre un actor”.

mai multe aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.