A MURIT JEAN. ROMÂNIA A PIERDUT UN NUME URIAȘ

0
1035

E doliu în inimile a mii de români. În mijlocul Postului Mare, ei au primit o veste cutremurătoare, care i-a făcut să aibă lacrimi în ochi. Anunțul morții a fost făcut de unul dintre prietenii apropiați.

Părintele Jean Boboc, Decanul CDS Paris, a murit

Părintele Jean Boboc, decanul Centrului Ortodox de Studii și Cercetări “Dumitru Stăniloae” (CDS) din Paris, s-a stins după o lungă suferință. Vestea tristă a fost împărtășită de părintele Răzvan Ionescu, însă nu a dezvăluit și boala care l-a ucis.

“La capătul unei lupte lungi, pe care a dus-o însă cu mult curaj și cu nădejde în Dumnezeu, Părintele Jean Boboc, Decanul C.D.S. Paris, a trecut, astă seară, la cele veșnice. Domnul să-i odihnească sufletul în ceata prietenilor Săi, mângâind totodată pe cei dragi din familie, parohie și colaboratori” este anunțul CDS pe pagina oficială de Facebook.

Decesul a survenit în urmă cu două zile, însă recent s-a aflat relatează basilica.ro. Preotul Răzvan Ionescu, responsabil al direcţiei “Teologie şi ştiinţă” în cadrul CDS Paris, a mărturisit într-un mesaj emoționant cât de mult însemna părintele Jean Boboc pentru CDS, dar și pentru întreaga Ortodoxie românească.

“Grea, grea pierdere pentru Centrul „Dumitru Stăniloae”, al cărui decan era. Ce să mai spun pentru Ortodoxia românească unde am pierdut vocea cea mai avizată din bioetică a ultimului deceniu. Medic și teolog. Era un orator cu o franceză cursivă combatantă și stilată, curtat de presă, cum prea rar am văzut să poată fi oferit cineva dintre români Grea pierdere. Mângâierea este că acest traducător prin excelență al părintelui Stăniloae pentru francezi a pășit la mai deplina viață … Domnul să îi răsplătească tot ce a dăruit către mine. În termeni de viață veșnic”, a scris pe Facebook  părintele Răzvan Ionescu.

Părintele Jean Boboc, medic și teolog

Preotul Jean Boboc a obținut titlul de doctor în medicină la Facultatea de Medicină din Paris, fiind specializat în farmacologie și toxicologie. El a condus mai multe cercetări atât în Franța, cât și în SUA, experiență care i-a determinat preocuparea pentru bioetică și problemele societății de azi. Diploma de Doctor în teologie a obținut-o la Institutul Saint-Serge. La Centrul “Dumitru Stăniloae” a predat antropologie și bioetică.

sursa aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.