A fost stabilit ADN-ul asasinului fetiței de cinci ani de la Baia Mare. Experții l-au comparat cu probele a zeci de mii de persoane

0
258

A fost stabilit ADN-ul asasinului fetiței de cinci ani de la Baia Mare. Probele biologice ale celui care a violat-o și mai apoi a ucis-o zdrobindu-i micuței Estera capul cu o cărămidă a fost comparat, până în acest moment, cu cele ale câtorva zeci de mii de persoane aflate în baza națională de date, dar și cu cele existente în baza de date a Uniunii Europene. Până acum, rezultatele comparative nu au dus la demascarea pedofilului-criminal care, la aproape două săptămâni de la comiterea ororii este încă liber.

În acest moment al investigațiilor derulate în cutremurătorul caz al fetiței de cinci anișori violate și ucise într-un cartier mărginaș al orașului maramureșean Baia Mare, ADN-ul este proba supremă împotriva asasinului. Probele recoltate de pe trupul fetiței violate și ucise, de la locul faptei, dar și de pe cărămida cu care criminalul i-a zdrobit capul au stabilit, din punct de vedere științific, ”identitatea” criminalului. Însă, capturarea individului nu este încă posibilă din cauza faptului că analizele făcute prin comparații de experții în genetică de la Institutul Național de Criminalistică al IGP nu au dus demascarea identității acestuia.

Experții în genetică folosesc un program informatic de recunoaștere prin comparație a ADN-ului

”Avem ADN-ul autorului pe care l-am supus unor analize comparative cu cele existente atât în baza națională de date, cât și cu cele care există în baza de date a Uniunii Europene. La cele din afara spațiului european nu avem acces pentru că am fi căutat și acolo. A fost folosit un program informatic de recunoaștere comparativă care a rulat probele ADN a zeci de mii de persoane care, odată, au avut probleme cu legea. Până acum, criminalul nu a fost identificat. Clar, nu este vorba de un recidivist pentru că altfel proba ADN a acestuia s-ar fi aflat în bazele de date naționale și europene”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

mai multe aici

Adaugă părerea ta

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.