6 trucuri ca din 2018 să ai mai mulţi bani în buzunar fără să-ţi ignori poftele

0
631

Cea mai mare provocare pentru o persoană este să își poată îndeplini dorințele și, în același timp, să nu ajungă cu portofelul gol. Cea mai simplă soluție ar fi un loc de muncă mai bine plătit, dar nu ar ajuta pe nimeni dacă am veni cu acest răspuns, nu? Există mici trucuri, să le spunem așa, care te-ar putea ajuta ca începând cu anul 2018 să ai parte de un buget al casei mai echilibrat și, totuși, să nu simți că ratezi lucruri importante pentru tine și ai tăi.

6 trucuri ca din 2018 să ai mai mulți bani în buzunar fără să-ți ignori poftele:

Articolul continua dupa recomandari

A fost găsită minora dată dispărută de 7 zile din Timiş și căutată de o ţară întreagă. Părinţii au avut un șoc când au aflat unde fusese

  1. Nu rata oportunitățile

Cea mai mare oportunitate pentru tine va fi mereu cea pe care ai ratat-o. Așa că fii mereu cu ochii în patru după oferte sau reduceri la lucrurile care îți plac sau activitățile în care ai vrea să te implici. Spre exemplu, aceste oferte de ceasuri ar putea fi o idee excelentă să începi anul cu un accesoriu superb la mână, fără să pună o presiune prea mare pe buzunarul tău. Călătoriile, ofertele speciale pentru restaurantele de lux și reducerile pentru lucruri pe care ți le-ai dorit mereu pot fi la tot pasul, e important să le urmărești.

  1. Gândește mereu pe termen lung

Să spunem că ai găsit oferta pe care o căutai de atâta timp, dar tot ai nevoie de resurse financiare. 2018 poate fi momentul când vei începe să gândești pe termen lung și atunci când vine vorba despre bugetul tău. Stabilește-ți prioritățile, calculează cât te-ar costa ca să le îndeplinești și în cât timp și strânge bani la fiecare salariu pentru ele. Vei vedea că o călătorie lungă pentru care ai economisit un an de zile nu te va mai lăsa fără vlagă în portofel la finalul ei.

  1. Organizează-ți cheltuielile

Ca să poți să gândești pe termen lung, trebuie să ai toate cheltuielile organizate. Calculează cât încasezi lunar și pe ce se duc banii. Care sunt facturile obligatorii, precum rata la casă, întreținerea, lumina, telefonul, încălzirea, benzina și tot așa. În acest fel, vei vedea exact pe ce se duc banii și dacă sunt lucruri pentru care dai mai mult decât ar trebui în mod normal. Poate te vei decide astfel să îți schimbi abonamentul la telefon, pe care oricum nu îl folosești la capacitatea lui maximă.

  1. Înainte de a mai arunca banii pe ceva, întreabă-te un singur lucru

Chiar ai nevoie de acel lucru? Elimină tot ce ți se pare că reprezintă cheltuieli inutile. Unele lucruri din viața ta ar putea consuma resurse financiare mai mult din obișnuința ta de a da bani pentru ele, când în realitate nici nu mai sunt de folos. Identifica aceste lucruri, dacă ele există, iar banii care ar rămâne în plus ar putea fi chiar economiile despre care am adus aminte mai sus.

  1. Profită mereu de timpul în plus

Nu degeaba au americanii celebra vorbă că timpul înseamnă bani. Dacă ai timp în plus, iar locul de muncă nu te solicita la maximum, poți încerca soluția unui alt job cu jumătate de normă, spre exemplu. Nu trebuie să fie o soluție permanentă, dar te-ar putea ajuta să obții acei bani de care ai nevoie pentru anumite obiective stabilite.

  1. Dacă vrei să investești în ceva, fă-o în tine

Dacă tu nu investești în tine și în abilitățile tale, sunt puțini oameni dispuși să o facă în locul tău. Învață o limbă străină, aplică pentru cursuri de specializare în domeniul tău, caută să evoluezi profesional și poate și personal, iar asta te va ajuta enorm pe termen lung.

Ideea de a avea mai mulți bani în buzunar e similară cu impresia că ai mai mult la dispoziție. De fapt, și banii, dar și timpul, sunt cam la același nivel. Doar că acum înveți să gestionezi mai bine ceea ce e în jurul tău.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: fizkes

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.